• Şahıs Asansörleri

    Şahıs Asansörleri

    Yazar: Speedline

    Şahıs asansörleri, Binaların proje aşamasında yapılan trafik hesaplamalarına ve avan projelerine uygun olarak imal edilip monte edilir. 4 kişilik taşıma kapasitelerinden 21 kişilik taşıma kapasitelerine sahip olabilen şahıs asansörlerinin hızları, binanın yüksekliğine göre değişir. hızlar 0,63 m/s den 2,5 m/s ye kadar çıkartılabilmektedir.

    Projelendirme Safhasından imalat ve montaj aşamasının sonuna kadar tüm kademeler, uzman ekiplerimiz tarafından kontrol edilerek, müşterilerimize uygun hale getirilir. Ayrıca sizin için tasarlanmış, size özel çözümlerde üretmekteyiz.

  • Makine Dairesiz Asansörler

    Makine Dairesiz Asansörler

    Yazar: Speedline

    Makine dairesi yapılamayan alanlarda, tahrik makinesi asansör kabini üstünde ya da kuyu içinde yer alabilen sistemlerdir. Mıknatıs uyarmalı senkron motor ile motora akuple edilen encoder ve hassas denetim sağlayan kapalı çevrim sürücü sistemi ile duruş ve seyir esnasında maksimum konfor sağlamaktadır.  Kat hizalamaları, halat ve kasnak aşamaları klasik sistemlere göre çok daha verimlidir.

    Dişli grubunun tümüyle ortadan kalkması bakım ve onarım gereksinimini minimize etmiştir. Dişlisiz makine sistemleri enerji tasarrufu sağlamaktadır. Dişlisiz makine sistemleri kompakt yapısı ve sessiz çalışması nedeniyle yüksek hızlı ve makine dairesiz sistemlere uygundur.  Motora akuple edilmiş olan elektromekanik  fren yüksek   güvenlik  sağlarken, kabinin kontrolsüz yukarı hareketinde   güvenlik komponenti olarak kullanılabilmekte olduğundan kontrolsüz yukarı hareketi engelleyici kayma fren  kullanılmasına gerek  kalmamaktadır.

  • Yük Asansörleri

    Yük Asansörleri

    Yazar: Speedline

    Yük taşıma amaçlı olarak tasarlanmış ve montajı yapılmış olan asansörlerdir. İnsan asansörlerine göre konfor ve hız aranmayabilir. Yük asansörleri 630 Kg, 1000 Kg, 1600 Kg veya 2000 Kg dan daha fazlasını taşıyabilecek kapasitede tasarlanır. Yine insan asansörlerinde olduğu gibi, yük asansörlerinde de opsiyonel özellikler isteğe bağlı olarak seçilebilir. Fabrika, depo ya da otoparklarda kullanılmak üzere tesis edilen asansörlerdir. Ağır ortam şartlarında başarıyla çalışırlar.

  • Araç Asansörleri

    Araç Asansörleri

    Yazar: Speedline

    Binalarda otopark için yeterli yer ayrılmadığından binaların üstü ve bodrum katları otopark olarak kullanılmaya başlanmıştır. Otoparklarda yol için ayrılabilecek alanlar sorun olduğunda veya yerden tasarruf etme imkanı sebebiyle, araç asansörleri yapılmaktadır. Araç asansörleri araçlar için tasarlanmış olup genellikle iş merkezlerinde kullanılır. Çeşitli tip ve kapasitelerde yapılan araç asansörleri, binanızda otopark sorununu ortadan kaldırmaktadır. Asansörlerimizin kapıları yarı otomatik ve tam otomatik olarak tasarlanabilmektedir. Kabin içine araç girdiğinde sürücünün ulaşabileceği yerde bulunan kabin butonu sayesinde sürücü aracından inmeden butona basabilmekte ve asansöre kumanda edebilmektedir. İki duraklı sistemlerde sürücü hiçbir butona basmadan asansör aracı park yerine veya çıkış katına otomatik olarak ulaştırır. Bu ise zamandan tasarruf ve kullanım kolaylığı sağlamaktadır Kabinler isteğe göre çift kapılı yapılabilmektedir. Ayrıca isteğe bağlı olarak uzaktan kumanda ile asansör çalıştırma ve kapı açma sistemi de takılabilmektedir.

  • Yemek Asansörleri

    Yemek Asansörleri

    Yazar: Speedline

    Servis asansörleri genelde otel, restoran ve villalarda mutfaktan yemek yenilen kata, tabak, bardak, tepsi taşınmasında kullanılır. Sadece yük taşımak amaçlı olarak, insanların giremeyeceği boyutlarda tasarlanırlar. Küçük tip yük asansörleri olarak düşünebileceğimiz Servis asansörleri 50 kg’ dan 250 kg’ a kadar değişik Taşıma kapasitelere sahiptir. Monşarj tipi servis asansörleri, genelde giyotin tipte kapılırdırlar. Giyotin kapılar, basit bir hareketle açılıp kapanması sayesinde kullanıcıya büyük kolaylık sağladığı gibi, yarı otomatik kapılar gibi açıldıklarında yer de işgal etmezler. Hijyenik olmak zorunda oldukları için paslanmaz çelik kabin ve kapılar her zaman için tercih edilmektedir.

    Asansörde Talebinize ve Asansör Kuyusuna Uygun Olarak;

    1.Giyotin Tip veya Manuel Tip kat kapı seçenekleri,

    2.İthal veya Yerli Makine Motor seçenekleri,

    3.Tek hız veya çift hız seçenekleri,

    4.Basit kumanda, kattan kata gönderme özelliği,

    5.Tam elektronik mikroişlemci kontrollü kumanda panosu,

    6.Kabin elektrostatik boyalı veya desenli satine paslanmaz saç kaplamalı duvar özelliklerine sahiptir.

    7.Hijyenik şartlara dikkat edilmesi gereken servis asansörlerinde paslanmaz çelik kabin iç kaplamaları, antibakteriyel taban malzemeleri seçilir.

  • Yürüyen Merdivenler

    Yürüyen Merdivenler

    Yazar: Speedline

    Katlar: Döşeme plakaları bitmiş döşemeyle aynı seviyede olur ve altındaki makine alanlarına erişime izin vermek için ya menteşeli, ya da sökülüp takılabilir yapılr. Tarak plakası, sabit kat ile hareketli basamak arasındaki parçadır. Tarak dişlerinin basamaklar üzerindeki çıkıntılar arasına girebilmesi için hafifçe aşağı doğru eğimlidir. Tarak dişlerinin ön kenarları çıkıntıların yüzeyinin altındadır. Sahanlık:

    Sahanlık, alt ve üst katlar arasındaki boşluğu birleştiren mekanik bir yapıdır. Sahanlık, esas olarak, tabanda ve üst kısmın hemen altındaki enlemesine kenetlerle birleşen iki yan bölümden oluşan içi boş bir kutudur. Sahanlığın uçları beton veya çelik desteklere dayanır.

    Raylar: Ray sistemi sahanlık içinde kurulur ve basamakları sonsuz bir döngü içinde çeken basamak zincirine kılavuzluk eder. İki ray vardır : biri basamağın önü için (basamak tekerleği rayı), diğeri de basamağın arka tekerliği içindir (arka tekerlek rayı). Bu rayların nispi pozisyonu basamakların tarak plakası altından çıkarak merdiveni oluşturmasına ve sonra tekrar sahanlığın içine girmesine sebep olur. Üst kattaki geri dönü? rayları, basamakları üst kısım etrafında döndürerek tekrar zıt yönde harekete başlatır. Bir üst ray, basamak zinciri kendi üzerinde geri döndürüldüğünde arka tekerleklerin yerinde kalmasını sağlar.